Så förvarar du leksaker och lego på bästa sätt

Barn har inte sällan massor med olika sorters leksaker. Allt från lego till pyssel och böcker ska trängas i ett hem. För att dels slippa ha leksaker över hela hemmet och dels för att barnet ska kunna leka med sina leksaker är det en bra idé att organisera och inreda ett funktionellt barnrum. Förvaring är nyckeln för att förvara leksaker men det är även viktigt att rummet är tilltalande för att barnet ska vilja vara där. Du kan bland annat genom tapeter göra rummet mysigt och trevligt för barnet. Ett tips är att kolla in Sandberg tapeter som verkligen är fina. Sandberg tapeter finns i alla möjliga utföranden.

Välj tapeter som fungerar för olika åldrar

När du ska välja tapeter är det en bra idé att satsa på några som kan växa med barnet. Det är tidskrävande att tapetsera och om det inte är något du vill ägna dig åt för ofta ska du göra ett bra och genomtänkt tapetval. Fundera över vilken känsla du vill att barnrummet ska ha innan du beställer dina Sandberg tapeter.

Lär barnen att städa efter sig

Barn har idag oftast en mängd olika typer av leksaker. Det är inte sällan så att barn även sprider sina leksaker vind för våg. Att kliva på en legobit kan göra väldigt ont, eller att snubbla över en traktor. För att undvika att leksakerna ligger överallt är det viktigt att det finns bra förvaring i barnets rum. Sedan är det viktigt att få barnet att förstå att hen behöver städa undan efter sig. När förvaringen funkar kommer det öka chanserna för att leksakerna faktiskt hamnar där de hör hemma efter leken.

Utnyttja väggar till förvaring

När du ska planera förvaringen ska du fundera över hur mycket förvaring som behövs och när du har ett hum om det lägger du till lite extra, det kommer förmodligen behövas. Det viktigaste när det kommer till att förvara leksaker är att utnyttja väggarna. Sätt upp väggfasta hyllor och väggkrokar. På det sättet frigör du även golvyta som kan användas att leka på. Det är viktigt att du verkligen anpassar förvaringen efter barnet och hens ålder. För små barn är öppen förvaring bra, då kan de lägga ner sina leksaker där på ett enkelt sätt. Det viktiga är att förvaringen är placerad i rätt höjd.

Förvara lego i smarta lådor

För små saker som lego finns det massor med bra mindre förvaringslådor och -boxar som går att ställa på hyllplan. Det går även att ha lego i mindre byrålådor som barnet kan dra ut själv. Duplo lego är perfekt att ha i större lådor medan vanligt mindre lego passar bäst i mindre förvaringslådor. Det kan vara en fördel att fördela lego i flera lådor för att det ska vara enklare att leka med.

Pago