Leksaker som Pokémon och Lego fortsätter att vara populära hos barn

Konceptet Pokémon tog världen med storm på 1990-talet med bland annat Pokémonkort och har sedan dess växt till ett stort varumärke som många människor gillar. Nu har konceptet växt till ett kulturellt fenomen till allt från leksaker till spel. Pokémon har genom åren skapat ett enormt engagemang. Att köpa olika Pokemon leksaker brukar uppskattas av barnen. Sortimentet är enormt och det är ett älskat koncept. Det är bra presenter till barn i många olika åldrar och även vuxna som är nostalgiska. Förutom leksaker finns det även olika typer av accessoarer.

Lego är en klassisk leksak

Sedan 1952 då Lego fick sitt namn har det genom åren bara växt och växt. Även om vi har haft en enorm teknikutveckling så är Lego fortfarande lika populärt. Det är en klassisk leksak som lever vidare och som passar både pojkar och flickor. Lego är tillfredsställande för barnen men även för föräldrarna. Många föräldrar uppskattar att bygga Lego tillsammans med sina barn. Lego är något som passar barn från tidig ålder och upp i tonåren. Det finns idag ett brett sortiment av Lego med olika serier i varierande prisklasser. Lego finns även i form av olika filmer och serier som exempelvis Star Wars, Ninjago, Indiana Jones och Batman. Det har under de senaste åren producerats en serie där vuxna bygger Lego, kallad Lego Masters. Den har producerats i några olika länder, varav Sverige är ett land. Lego sätter igång tankeverksamheten, där barnet får ta fram sin kreativa sida och med Lego är möjligheterna oändliga. Det finns även Legoland varav den första parken öppnades i Danmark.

Pokémon och Lego kompletterar varandra

Det ena utesluter inte det andra och Lego i kombination med Pokémon kan vara en trevlig bas i leksaksstallet. Det är olika typer av leksaker som öppnar upp olika möjligheter för barnen att leka. Båda bjuder in till fantasifull lek där kreativiteten kan flöda. Både Lego och Pokémon har funnits med väldigt länge så de är perfekta leksaker för att som vuxen möta barnet i leken.

Pago