Rolig stadslek med Lego

Inom kategorin lego finns många olika serier att välja på. En serie som stått sig länge är lego city som har en massa spännande räddningsfordon men även flygplatser och byggarbeten. Helt enkelt allt man behöver för att kunna bygga en lego-stad och ta hand om invånarna som bor i den.

Serien lego city har faktiskt funnits ända sedan jag var liten. Redan 1978 lanserades en legoserie för stadsbyggnad men den har inte alltid hetat lego city utan haft namn som “Legoland town” och “World town”. Det är först sedan år 2005 som lego city blivit etablerat som namn, enkelt och beskrivande.

Mina barn har önskat sig polisbilar och brandbilar från serien. Det som är bra är att det finns många olika storlekar på byggsatser så att man kan köpa alltifrån en enda liten bil till en julklapp i form av en hel polisstation. Det finns “stationära” bitar men är det bilar, tåg och annat man bygger så vill man ju att dessa ska kunna rulla. Självklart har Lego tagit fasta på detta och säljer fordon som kan köra, blinka och tuta med hjälp av elektricitet.

Något som bidragit till att göra lego city extra populärt är olika filmer som gått på bio och som även finns att streama hemma via olika streaming-tjänster. Lego city-låten “Everything is awesome” har gått varm här hemma!

När vi var på Legoland kunde man även se riktigt häftiga 3D-filmer med lego city-tema. Bilar som far fram snabbt i en stad, paket som flyger och byggkranar och balkar högt upp i luften gör sig utmärkt som 3D-effekter.

Självklart finns lego city även i form av olika spel och appar så att man kan njuta av serien både fysiskt genom byggsatser och virtuellt på skärmar. Dessutom finns fina lego-kläder med lego city-tema med fina byggmaskiner, hjältepoliser och busiga tjuvar.

Pago