Leksaker och lego

Välkommen till den här bloggen! Jag som skriver är en vanlig småbarnsmamma som funderar på allt möjligt kring hur mina barn och familjen ska ha det så roligt som möjligt, samtidigt som vi inte gör tillvaron stressig eller komplicerad.

Här tänkte jag skriva om vardagssaker jag funderar på när det gäller barn, särskilt när det gäller leksaker som tar upp både mycket tid, plats och ekonomi och som till stor del formar barnen. Det finns massor av lockande och roliga leksaker, men också en hel del skräp. De flesta har ju begränsad plats i sin bostad och barnen hinner inte heller leka med alla saker de har. Så hur väljer man och hur ser man till att inte barnen blir dränkta av alldeles för många och stora presenter från välmenande släktingar och vänner?

En leksak som hela familjen älskar, och som både jag och maken själva lekte med som barn, är lego. Därför kommer en del inlägg att fokusera på olika ämnen kring lego. Det finns ju så många olika serier inom lego att leka med och även lego för små och stora barn. Faktiskt finns även lego som är för vuxna. Jag köpte till exempel en Beatles Yellow Submarine-legobyggsats till barnens morfar i present! Nu är det inte vuxen-lego jag skriver mest om, men det finns!

Som riktiga Lego-fantaster har familjen självklart varit på Legoland i Danmark. Oavsett om man gillar lego lite eller mycket kommer man att älska Legoland i Billund. Så mysigt, välgjort och roligt för hela familjen. En kort beskrivning av Legoland kommer också i bloggen.

Jag hoppas att den här bloggen kan fungera som inspiration till roliga presenter och lekstunder men också att den som läser denna blogg då och då släpper skärmen och tar fram de härligt skramlande legolådorna. Stäng av all elektronik och gå loss i ett riktigt fantasibygge med lego!

Pago