Legoland – resmålet för Legoälskare

För den som älskar lego finns ett ultimat resmål: Legoland. Det finns ett flertal Legolandparker runtom i världen: I Japan, Storbritannien, Tyskland, USA, Malaysia och Dubai men mest känt och närmast för oss svenskar är det allra första Legoland i Billund, Danmark som öppnade redan år 1968. I Legoland Billund finns otroliga upplevelser för legofantaster, men även om man aldrig byggt med lego är det omöjligt att inte ha roligt i den färgglada, lekfulla och imponerande nöjesparken.

Miniatyrvärld

Bland det första som möter legolandbesökaren är det enorma miniatyrlandet med olika världar och byggnader uppbyggda av legobitar. Här finns flygplatser, städer, Star Wars-scener, kända höga byggnader och rymdraketer. Allt är enormt välskött, detaljrikt och interaktivt med knappar man kan trycka på för att t.ex. vatten ska börja spruta, eller att en luftballong ska lyfta. Vackra växtarrangemang omger hela miniatyrlandet.

Duplo

För de allra minsta besökarna finns en Duplovärld med en lekplats, Duploplan, – tåg och pariserhjul att åka i. Även här är färgerna starka och lekfulla. Här och var i Legoland finns även möjlighet att bygga själv med legobitar i enorma lådor omgivna av sittbänkar.

Äventyrsvärldar med tema

Går man vidare in i Legoland finns en mängd världar med olika legoteman att upptäcka. Ninjagoserien har ett eget område med figurer och åkattraktioner, man kan resa till Vilda Västern och åka legokanot i en flumeride. Gillar man riddare och drakar testar man med fördel berg- och dalbanan Draken eller en ännu vildare variant av vattenåktur där man blir rejält nedskvätt. Pirater, prinsessor, brandbilar, egyptiska tempel och islandskap är bara några exempel på vad Legoland erbjuder. Här finns något för alla, från småbarn till coola tonåringar som vill ha åk som kittlar i magen.

Mat, shopping och service

Hela Legoland Billund är genomtänkt och omtänksamt, från parkering till utgång. Överallt finns vänlig personal som hjälper till med lån av barnvagnar, att hitta rätt och att hålla humöret uppe på trötta besökare. Parken är dessutom otroligt välstädad och välskött. Allt fungerar smidigt. Det kostar en slant att gå in på Legoland men väl inne ingår de flesta åkturer, inklusive fantastiska 4D-filmer. Mat finns i alla prisklasser från enkla hamburgerkiosker till lugn och klassisk miljö på hotell Legoland. Här och var hittar man till och med pommes frites som är formade som legobitar.

En stor legobutik finns nära ingången där man kan köpa alltifrån stora legobyggsatser till souvenirer med legotema, t.ex. formar för att göra cake pops som legohuvuden eller legoformade isbitar. Runtom i hela parken finns också temashoppar med just den världens tema på lego och souvenirer. Vill man köpa kläder med förvånansvärt bra kvalitet finns det stora butiker för det också, både vid parkentrén och på Hotell Legoland.

Kommer man med barn eller är rörelsehindrad är det inga problem, parken är gjord för alla med breda, jämna promenadstråk, barnvagnar att hyra och smidigt kösystem om man kommer i rullstol.

Legoland Billund är helt enkelt en fantastisk park som alla borde besöka minst en gång i livet.

Pago