Julklappar till barnen

Julen kommer alltid fortare än vad man tror. Det är bara oktober än men i år ska jag verkligen börja med julklappsplaneringen tidigt. Jag vet ju vad barnen gillar och det lär väl inte hinna ändra sig så mycket på bara två månader, kan man tycka. Men sen är det ju alltid det där tittandet i leksakskatalogerna som lägligt nog kommer i postlådan några veckor före jul. Plus att nya trender dyker upp på nätet eller på TV eller på förskolan och i skolan utan att man egentligen förstod hur de dök upp. Helt plötsligt finns bara en viss leksak överallt, hos alla barn och många veckopengar läggs på att köpa olika varianter av leksaken.

Vissa leksaker håller dock alltid, genom flera generationer. En riktig klassiker som nog alla någon gång har lekt med, är lego. Går att kombinera nästan oändligt med många bitar. När jag var liten brukade jag bygga stora hus med helt vanliga bitar. Taket på huset brukade vara lite svårt att få att hålla om man inte hade stora platta specialbitar men annars gick det att bygga både högt och stort med dörrar och fönster.

Tvådimensionella gubbar var också vanligt att man byggde, alltifrån dinosaurier till djur och även människoliknande figurer som kunde likna en själv om man accepterade att vara lite legogul i ansiktet på leksakskopian.

Ja, lite lego får det nog bli i julklapp. Jag ser till att inhandla det mesta nu, innan den värsta julruschen börjar och så sparar jag lite av julklappsbudgeten till de där sista specialklapparna som är trendiga just i år. Som mamma vill man uppfylla barnens önskningar, även om man vet att önskningen kommer att vara en annan igen om bara några månader. Lego består och kommer att roa barnen under lång tid framöver – och troligtvis även oss föräldrar!

Pago