Att flytta med barn

En flytt innebär en hel del omställningar både för vuxna och barn. Det betyder många gånger att barnen måste lämna sina skolor, kompisar och en bostad de har levt i länge, för att börja om på ett helt nytt ställe. Men hur kan man underlätta flytten för barnen?

Låt barnen välja egna rum

En av de saker som gör att barnen kanske blir lite mer sugna på att flytta är om de ska få egna rum. Att låta barnet välja rum, tapeter eller liknande kan innebära flera fördelar. Då får barnet känna att flytten trots allt innebär något bättre. Om det är så att barnet inte kan få ett eget rum för att man ska flytta till mindre kan saken bli lite svårare.

Se till att ha tid med barnen

Oavsett om man har ett eller flera barn gäller det att man ser till att det finns tid till dem under flytten. Istället för att slita med städning och annat kan ett bra alternativ vara att anlita Flyttstädning i Kristianstad eller på en annan ort som kan hjälpa till. Den tid man spara kan man till exempel lägga på att leka med barnen, att göra roliga utflykter på det nya stället eller på att göra i ordning barnets rum. Barnet får inte känna sig bortglömt under flytten, och det här är än viktigare ju yngre barnet är.

Kontrollera att favoritsakerna kommer med

När man flyttar med ett barn är det extra viktigt att man ser till att favoritleksakerna kommer med. Kanske kan man packa lego och annat speciella lådor och favoritgosedjuren kan åka i en liten ryggsäck eller liknande. Det kan göra att första natten i nya bostaden inte blir så skräckinjagande. En flytt där barnets absoluta favoriter försvinner kan göra att barnet inte vill flytta mer och dessutom kan det vara otroligt svårt att få barnet att sova eller trivas.

Låt barnen vara med

Genom att låta barnen vara med och packa sina leksaker och annat kan det bli lite mer inblandat i flytten. Det är inte fel att ge barnet en eller ett par kartonger och säga att favoritleksakerna ska packas ner i dem. Då kan man i god tid märka upp kartongerna så att man vet vilka som är viktiga att ha med först till den nya bostaden. Beroende på hur stort barnet eller barnen är kan de också hjälpa till att bära saker. Kanske kan de ta små väskor, kuddar, täcken, eller hålla familjens hund? Kanske kan barnet hjälpa till med att packa upp saker som behövs för första kvällen i den nya bostaden? Ofta kan även mindre barn vara med och göra småsaker. Det finns för det mesta något litet som behöver bäras eller packas upp. Tidningspapper från kartonger är till exempel en sak som barnet kan lägga i en säck när vuxna eller större barn packar upp.

Pago