Att besöka Legoland

Mina barn älskar och har älskat lego ända sedan de var små. Därför har ett av familjens drömresmål varit Legoland i Billund, Danmark, Eller varit, förresten, man kan ju åka dit hur många gånger som helst.

Man skulle kunna tro att Legoland är lite av en turistfälla eftersom barn i hela världen älskar lego och vill åka till parken. Men första gången vi var där blev jag positivt överraskad och jag blev imponerad av hur fint, mysigt och välordnat allt är. Redan vid parkeringen står glad personal och dirigerar bilar så att allt fungerar smidigt.

I parken finns imponerande legobyggen med stora städer och flygplatser byggt av pyttesmå legobitar. Här och var finns knappar att trycka på för att få igång ett tåg, en båt eller en luftballong av lego. Hela parken är mycket välskött, välstädad och allt fungerar som det ska. Förutom fantastiska lego-detaljer överallt är parken också fylld med vackra blomsterarrangemang och härlig växtlighet som smälter ihop med lego-världen.

Det finns ett stort Duploland för de minsta med pariserhjul, tåg och flygplan och en bana som ger en rundtur runt hela Duploland. Är man lite större så kan man ta ett lego-körkort medan man kör på en lego-trafikplats.

För ännu större barn finns läskiga berg- och dalbanor och ett egyptiskt tempel där man åker runt bland historiska skatter och försöker träffa olika mål med hjälp av ljusstrålar.

I parken kan man också se 3D-film, gå på akvarium, leka legobrandkår och mycket mer.

Självklart finns också butiker för att köpa lego-kläder, lego-souvenirer och en massa lego. Det är varken dyrare eller billigare än vanligt att köpa lego på Legoland jämfört med i vanliga butiker. Rekommendationen från oss är att köpa några mindre souvenirer och fina kläder men vänta med inköp av värstingbyggsatserna tills man kommer hem och det värsta lego-ruset lagt sig!

Pago